Wel of geen hondenverzekering

Er is vaak twijfel over een hondenverzekering. Als je een puppy krijgt en twijfelt of je een hondenverzekering moet afsluiten, kun je een snelle rekensom maken. Dit helpt je misschien bij het maken van een keuze. Er zijn verschillende honden verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Op Tinki.nl vind je een overzicht van hondenverzekeraars. Het pakket waaruit je kiest is afhankelijk van wat je zelf wilt. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer premie je maandelijks betaalt. De kosten van een maandelijkse premie zijn ook afhankelijk van het gewicht van je hond. Voor een grotere hond betaal je maandelijks een hogere premie.

 

Een rekensommetje

Stel dat de ziektekostenverzekering hond elke maand 25 euro kost. Per jaar betaal je dan 300 euro aan premie. Als je ervan uit gaat dat je hond ongeveer tien jaar wordt, betaal je 3000 euro. Je hoopt natuurlijk dat je hond gezond blijft en dat je de dierenarts weinig hoeft te zien. Maar als je hond, tijdens zijn leven, een keer zijn poot breekt en een keer geopereerd wordt, heb je de kosten hondenverzekering er al uit. Mocht je geen spaargeld achter de hand hebben, dan is een zorgverzekering hond een uitkomst. Op Tinki.nl kun je een hondenverzekering vergelijken. Het vergelijken van hondenverzekeringen loont enorm. Vergelijk de hondenverzekeringen en vind de goedkoopste verzekering voor je hond.

 

Zelf sparen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf te sparen. De maandelijkse premie die je normaal zou betalen, kun je zelf op een spaarrekening zetten. Bedenk wel dat je pas na tien jaar een groot spaarbedrag hebt opgebouwd. Alle rekeningen van de dierenarts in die tien jaar moet je natuurlijk wel kunnen betalen. Als je net pas begint met sparen en je hond krijgt een ongeval, dan moet je die hoge dierenartsrekening gelijk voldoen. Als je kiest voor een verzekering voor honden weet je zeker dat je het kunt betalen, je wilt natuurlijk wel hét beste voor je hond.