Speurenspeuren

Nu bij Hondentrainingen Yvonne van der Meer speuren! En wordt gegeven door Cor Oldenburg van speurhondeninstructieschool. Praktijkspeuren is één van de specialiteiten van de Speurhonden Instructie School (SIS). Cor Oldenburg is immers de grondlegger van het praktijkspeuren in Nederland. Praktijkspeuren, dat zijn oorsprong heeft bij de Royal Canadian Mountain Police, draait om teamwork. Eigenaar en hond moeten samenwerken als een team om het volgen van een geurspoor, achtergelaten door een persoon, tot een goed einde te brengen. Praktijkspeuren is geschikt voor elke hond: jong en oud, ras of rasloos, reu of teef.

U kunt nu ook ONLINE HONDENTRAINING doen bij ons.

Speuren met de huishond

Een hond heeft vanuit nature een uitstekend reukvermogen en het is niet belangrijk of het nu een rashond is, een pup is of een oudere hond. Speuren is voor elke hond ontzettend leuk om te doen en dat een hond goed geur kan waarnemen is bekend alleen hoe wij hier als eigenaar nu goed mee om kunnen gaan dat is de kunst. En dat is wat Cor Oldenburg jullie graag aanleert. Ook is speuren voor honden met gedragsproblemen een echte aanrader.

Wie is Cor Oldenburg

Cor Oldenburg, initiatiefnemer van de Speurhonden Instructie School, is een zeer bevlogen instructeur met meer dan 30 jaar trainingservaring in o.a. gedragstraining, IPO- en KNPV-training, en speurhondentraining. Met diverse trainingen en cursussen in binnen- en buitenland heeft hij zijn kennis uitgebreid:

– MG I en II
– O+O gedragsbegeleider
– Instructeur diensthonden
– Trackingdog trainer (USA)
– Training observer/instructor (USA)
– Protection instructor (USA)
– IPC-D gezondheidszorg hond
– IPC-D hond/gedrag
– LOI hondengedrag
– Communicatie dieren
– Beveiliging en reservist politie

Hij heeft stage gelopen bij diverse bekende en onbekende instructeurs en heeft les gegeven op seminars in binnen- en buitenland. Daarnaast is zijn kennis gestoeld op meer dan 30 jaar praktijkervaring met honden, waarvan meer dan 25 jaar met speur- en zoekhonden.

Wat heb je nodig voor speuren

Voor de training speuren heeft u een aantal dingen nodig. Allereerst een speurtuig of brede halsband: de hond werkt tijdens de training aangelijnd aan een speurtuig of brede halsband. In het geval van zoekwerk is het mogelijk dat de hond los werkt, mits de geleider voldoende controle heeft over zijn hond. Voor de beginlessen is een lange lijn van 4 meter voldoende, maar later heeft u een lijn van 10 meter nodig (deze zijn op verzoek verkrijgbaar bij de instructeur). Verder heeft u wat beloningvoertjes nodig, een niet te groot hondenspeeltje.

Wilt u meer weten over wat praktijk speuren allemaal inhoud kijk dan op de site van Cor Oldenburg.

Er kunnen maximaal 5 personen per groep deelnemen.

5 lessen voor 160 euro.

NU INSCHRIJVEN