Hond en Kind

Hond en Kind biedt een breed scala aan trainingen en heeft op deze manier reeds vele kinderen en hun ouders geholpen. Ieder kind is uniek, met of zonder etiket, wij kunnen u helpen met een stuk zorg en begeleiding rondom uw kind. Naast het feit dat er al op nagenoeg ieder ontwikkelingsgebied extra ondersteuning bestaat – zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, speltherapie, logopedie, psychologie etc. – kunnen honden iets heel anders bieden! Het is algemeen bekend dat kinderen onvoorwaardelijke liefde voelen en dit zonder enig (waarde-) oordeel. Iedereen weet ook dat een hond voor een kind het aller- allerbeste maatje kan zijn, hun ware kameraad!! Zonder ook maar een woord te gebruiken krijgen het kind en de hond zo veel liefde van en voor elkaar… Soms lijkt het zelfs dat de hond de enige is die werkelijk een luisterend oor voor het kind heeft.

Hond en Kind

Hond en Kind biedt een breed scala aan trainingen en heeft op deze manier reeds vele kinderen en hun ouders geholpen. Ieder kind is uniek, met of zonder etiket, wij kunnen u helpen met een stuk zorg en begeleiding rondom uw kind.

Zelfvertrouwen training

We willen natuurlijk allemaal graag dat onze kinderen opgroeien tot zelfverzekerde volwassenen. Er zijn meerdere factoren van invloed op het opbouwen van zelfvertrouwen van je kind. Gelukkig kun je als ouder ook een waardevolle bijdrage leveren.

Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen zijn kinderen die hoog gevoelig zijn en vaak ook een hoger bewustzijn hebben dan een doorsnee iemand. Deze kinderen zijn met een speciaal doel op deze aarde gekomen en worden vaak niet begrepen. Doordat het kind zich zo voelt zou het kind zich kunnen afsluiten en kan je gedragsveranderingen merken.

Angst voor honden

Kinderen met angst voor honden is een veelvoorkomend probleem bij kinderen of volwassenen. Wij helpen de kinderen met onze speciaal daarvoor getrainde honden en trainen in complete veiligheid en rust. Het kind krijgt langzaam de tijd om te wennen aan de honden.

Kinderfeestje met honden

Het kinderfeestje worden gehouden in onze verwarmende binnenlocatie te Heerhugowaard. Hondentrainingen Yvonne van der Meer komt precies op het juiste moment om het leukste kinderfeestje met honden te geven! En zeg nou zelf ieder kind is toch bijna gek op honden?

Leeshond

Bij het gebruik van een leeshond leest het kind voor aan de hond. Er is geen leerkracht aanwezig, geen leesmoeder, ouder of logopedist. Enkel de (be)geleider van de hond is aanwezig. Het voordeel van deze methode is dat het kind nooit op fouten gewezen wordt.

Kinderbehendigheid

Hoe vaak hoor ik niet dat kinderen mee willen doen en leuke dingen willen doen met hun eigen hond? Al heb je geen hond toch kun je bij ons komen trainen want wij hebben getrainde honden zodat je toch mee kunt doen. Behendigheid, of agility, is één van de leukste hondensporten om samen met je hond te doen.

ADHD kinderen

De hond is een maatje voor het kind een onvoorwaardelijke liefde waarbij geen waardeoordeel hangt. Kinderen met ADHD – honden zijn meer dan welkom. Ieder kind is bij hondentraining uniek. Het kind mag gewoon zichzelf zijn bij hondentraining. En door ondersteuning van ons getrainde honden kunnen wij kinderen met ADHD en honden begeleiden.

Hond op school

Onze trouwe viervoeter is niet meer weg te denken uit Nederland maar liefst 1,5 miljoen honden. Waarvan 150.000 mensen per jaar worden gebeten door een hond. Ongeveer 1/3 zijn kinderen die gebeten worden door een hond. Daarom komt hondentraining op school.

Autisme

Hondentrainingen Yvonne van der Meer is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met autisme. Wij werken al jaren met onze getrainde honden en hebben reeds vele autistische kinderen begeleid. Bij ons kan uw kind uiteraard ook met de eigen hond trainen. Ieder kind is bij ons uniek en de hond functioneert als maatje.

Wat doen wij bij Hond en Kind trainingen?

Ieder kind is bij ons welkom vanaf 4 jaar. Sommige kinderen hebben weinig zelfvertrouwen, anderen zijn verdrietig, moeilijk aanspreekbaar, depressief, overactief of juist zeer teruggetrokken. Of is er sprake van autisme, het Syndroom van Down, ADHD, Nieuwetijdskinderen, astma, een stofwisselingsziekte of wat dan ook. Wij willen deze kinderen en hun familie graag iets bieden. Door te wandelen, de honden te aaien en te borstelen en door met ze te spelen helpen de getrainde honden het kind weer in zijn of haar basis en dus weer in zijn/haar kracht terug te komen. De honden zijn open en rustig, eerlijk en zeer kindvriendelijk. Misschien heeft uw kind angst voor honden of andere dieren, ook hiervoor kunt u bij Hond en Kind trainingen terecht. Uw kind leert hoe het moet reageren op een hond en leert het gedrag van een hond te begrijpen, zodat het kind niet meer bang zal zijn.

Nieuw: Ook een kind met allergie kan NU opgroeien met een hond, de Labradoodle

De Labradoodle heeft een allergie-vriendelijke vacht, dit geldt overigens alleen voor de wollen en fleece vachten. Door heel selectief te werken is het gelukt een ras te creëren dat geen allergie veroorzaakt, het ras heeft geen haarverlies en is zonder lichaam- of vachtgeur (dus geen natte hondengeur). De Labradoodle is een vrolijke, zeer verstandige hond met genoeg energie. De Labradoodle is zeer goed te trainen, met name als geleide hond. De Labradoodle is rustig en een ideale familiehond.

Voor wie is Hond en Kind trainingen

Of uw kind nu bang is voor honden, gepest wordt in de klas, weinig zelfvertrouwen, faalangst, autisme, ADHD of wat dan ook heeft: Wij helpen u op professionele wijze, met alle liefde en zorg. Door onze mooie Hond en Kind ruimte voelt het kind zich vanaf het eerste moment bij ons thuis. Voor de ouders hebben we een aparte ruimte waar ze heerlijk kunnen ontspannen. En na de trainingssessie volgt een korte evaluatie. Dit alles is individueel, dus het kan met de eigen hond of puppy zijn maar ook met de door ons sociale, getrainde honden.

Voor meer informatie over Hond en Kind kunt u contact met ons opnemen.