Dierfysiotherapie

dierfysiotherapieDierfysiotherapie heeft als doel problemen in het bewegingsapparaat te verhelpen en te voorkomen en daarmee het welzijn en de prestaties van het dier te bevorderen. Denk hierbij aan problemen in de wervelkolom, spieren, pezen, gewrichten en zenuwen.

Een dier kan problemen hebben bij het bewegen door pijn of beperkingen in bovengenoemde structuren. De kleinste beperking kan al van invloed zijn op het welzijn of prestatieniveau.

Dit kan een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven en kan van invloed zijn op het gedrag van het dier. Een dier zal niet snel laten blijken dat hij pijn of ongemak ervaart, dit komt omdat hij van nature gewend is zwakte zoveel mogelijk te verbergen.

Een zwak dier stelt zich immers kwetsbaar op. Wanneer u symptomen van pijn of ongemak bij uw dier opmerkt is het dan ook belangrijk hiernaar te luisteren. Ook wanneer er geen duidelijke problemen lijken te zijn kunt u preventief of ter onderhoud bij mij terecht. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Onderzoek Dierfysiotherapie

Tijdens het eerste consult wordt er een uitgebreid klinisch onderzoek verricht waarbij een volledig beeld gevormd wordt van de gezondheidstoestand. Er wordt gekeken naar de houding, het bewegingspatroon, spieren, pezen, gewrichten, bindweefsel, mobiliteit, spierkracht en pijnlijkheid.

Behandeling Dierfysiotherapiedierfysiotherapie

Na het onderzoek zal er een behandelplan worden opgesteld passend bij de bevindingen uit het onderzoek. De behandeling kan bestaan uit verschillende methodes zoals bekend vanuit de humane fysiotherapie. Denk hierbij aan massage, mobilisatie, oefentherapie, hydrotherapie, medical taping, fysische therapie en adviezen.

Verzekering

U kunt uw dier verzekeren voor fysiotherapie. Voor het declareren van de behandeling bij de zorgverzekeraar is het belangrijk dat u een verwijzing van de dierenarts heeft voor dierfysiotherapie en de desbetreffende dierenfysiotherapeut aangesloten is bij de NVFD.

Wilt u weten of ik uw dier kan helpen? Neem dan gerust contact met mij op! Mijn praktijk is gevestigd bij Hondentrainingen Yvonne van der Meer.

 

Kim Ligthart
Animal Dynamics | Dierfysiotherapie

Geregistreerd dierenfysiotherapeut aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij dieren (NVFD)
06 – 13270716 | info@animaldynamics.nl