Welke voerbak is geschikt voor mijn hond?

Er zijn veel verschillende soorten voerbakken. Voor elk huis en voor iedere hond is er wel een geschikte voerbak. Om de juiste voerbak voor je hond te kopen, kan je met een aantal dingen rekening houden.

Materiaal
Er zijn ontzettend veel voerbakken te koop van allerlei verschillende materialen. De meeste voerbakken worden gemaakt van roestvrijstaal, plastic of steen.

Het voordeel van een roestvrijstalen voerbak is dat die eenvoudig schoon te maken is en vaak ook nog geschikt is voor de vaatwasser. Dit maakt de voerbak erg hygiënisch. Meestal gaan de voer- en drinkbakken jarenlang mee.

De plastic voerbakken zijn er in alle vormen en maten. Wel zijn ze erg licht en schuiven deze makkelijk over de grond heen. Een oplossing hiervoor is om een voerbak placemat eronder te leggen. Deze placemats zijn ook te verkrijgen als anti-slip placemat wat ervoor zorgt dat de voerbak niet zal verschuiven. Ook de plastic voerbakken zijn eenvoudig schoon te maken.

Een stenen voerbak is zwaar en zo voorkom je dat de bak gaat schuiven tijdens het eten. Dit is ook makkelijk als de hond bang is voor een voerbak die verschuift. De stenen voerbak verschuift niet en maakt dus ook geen geluid. Andere voordelen van een stenen voerbak is dat deze ook buiten kunnen staan en het eventuele drinkwater langer koel blijft.Bekijk hier alle voerbakken op Tinki.nl.

Standaard voor voerbakken

Met een standaard voorkom je dat de voerbakken kunnen gaan schuiven. Ook is het handig voor grote honden omdat ze dan een stuk comfortabeler eten dan wanneer de voerbak op de grond staat. Grote honden kunnen ook moeite hebben met het eten uit een voerbak wat op de grond staat.Een voerbak in een standaard maakt het een stuk gemakkelijker voor grote honden. Daarnaast wordt het knoeien tijdens het eten ook stukken minder doordat de voerbak op een betere hoogte staat voor je hond. Handig aan deze standaarden is dat deze op hoogte afgesteld kunnen worden op het formaat van je hond.

Een ander probleem dat opgelost wordt is dat de oren van je hond niet meer in de voerbak gaan hangen. De hond hoeft namelijk niet meer voorover te bukken en zo zitten de oren dus niet meer in de weg.

Anti schrokbak

Wanneer je een gulzige hond hebt is een anti schrokbak misschien een oplossing. Een anti schrokbak zorgt ervoor dat de hond zijn eten niet binnen 3 seconden op heeft maar hij hier de tijd voor moet nemen om al het eten op te kunnen eten. Een anti schrokbak is een bak met verschillende vormen en/of figuren waartussen het eten verspreid is. Ben jij opzoek naar een anti schrokbak? Bekijk alle anti schrokbakken op Tinki.nl